Διατροφική Πυραμίδα
 
Η Πυραμίδα της Υγιεινής Διατροφής είναι η απεικόνιση μιας διατροφικής συμπεριφοράς που εξασφαλίζει στον οργανισμό όλα όσα χρειάζεται για την σωστή λειτουργία. Η βάση της αναφέρεται σε τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνονται καθημερινά και η κορυφή της σε τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνονται σπάνια.1) Στο πρώτο επίπεδο, τη βάση της, συναντάμε τροφές όπως ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι, καλαμπόκι, πλιγούρι, άλλα δημητριακά και πατάτα. Τέτοιες τροφές είναι πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα και υδατάνθρακες που μετά την κατανάλωση τους μετασχηματίζονται σε ενέργεια. Επίσης τέτοιου είδους τροφές έχουν από τη φύση τους χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος.

2) Στο δεύτερο επίπεδο βρίσκονται τα φρούτα και τα λαχανικά τα οποία πέρα από τις φυτικές ίνες είναι πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, υδατάνθρακες (γλυκόζη, φρουκτόζη) και ουσιώδη μεταλλικά στοιχεία. Η κατανάλωση τους προσφέρει άμεση ενέργεια στον οργανισμό αλλά και μακροχρόνια βοηθάνε στην ανάπτυξη δυνατότερου ανοσοποιητικού και θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι σε ασθένειες.

3) Στο τρίτο επίπεδο της πυραμίδας συναντάμε ψάρια, πουλερικά , κρέας, ξηρούς καρπούς και όσπρια. Είναι τα περισσότερα ζωικής προέλευσης, παρέχουν πρωτεΐνη (υλικά κατασκευής, δημιουργούν και αναπλάθουν τους ιστούς, δεν είναι υλικά καύσεως). Είναι επίσης και η κύρια πηγή σιδήρου (Αν και εξαιρετικά πλούσια σε σίδηρο είναι και τα ακτινίδια).

4) Στο επόμενο επίπεδο βρίσκονται τα γαλακτοκομικά και τα τυριά τα οποία είναι πλούσια σε ασβέστιο αλλά κάποια από αυτά και σε λίπος. Για αυτό συνίσταται και η μέτρια κατανάλωση τους.

5) Στη κορυφή της πυραμίδας βρίσκουμε τα γλυκά και τα έλαια. Η κατηγορία αυτή τροφίμων πρέπει να καταναλώνεται σπανιότερα και με προσοχή αφού η υπερκατανάλωση τέτοιων τροφίμων είναι η κύρια αιτία παχυσαρκίας. 


 


Η πολυεθνική εταιρεία Dole είναι μία απο τους συνεργάτες μας. Μάθετε περισσότερα για τις συνεργασίες μας.
Περισσότερα...

 
Η διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία Chiquita είναι μία απο τους συνεργάτες μας. Μάθετε περισσότερα για τους συνεργάτες μας.
Περισσότερα...

Συνταγές
 
Κουλουράκια μπανάνας
 
Περισσότερα...
 
 
Αχλαδόπιτα
 
Περισσότερα...
 
 
Ψωμί Μπανάνας
 
Περισσότερα...
 
 
Ψητά μήλα
 
Περισσότερα...
 
 
Μπάρα ενέργειας με μπανάνα και βρώμη
 
Περισσότερα...
 
 
Μαρμελάδα λεμόνι
 
Περισσότερα...
 
 
Cheesecake Μήλου
 
Περισσότερα...
 
 
Μπανάνα Crème Brule
 
Περισσότερα...
 
 
Κουλουράκια χαμηλών λιπαρών με μπανάνα και βρώμη
 
Περισσότερα...
 
 
Διατροφική Αξία
 
Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία των φρούτων τα καθιστά πολύ σημαντικά για την υγεία του ανθρώπου. Τα φρούτα και τα λαχανικά βρίσκονται στη δεύτερη βάση της διατροφικής πυραμίδας που σημαίνει οτι ο άνθρωπος πρέπει να καταναλώνει 5 μερίδες φρούτων καθημερινά. Δείτε τους πίνακες διατροφικής αξίας των προϊόντων μας.
 
Περισσότερα...
 
 
Διατροφική Πυραμίδα
 
 
Περισσότερα...
 
Τελευταία Νέα
 
15/06/2017  
Περισσότερα...
22/01/2014  Υπο καθεστώς απόκτησης νέας πιστοποήσης ποιότητας και ασφάλειας για τη ΒΕΡΥΚΙΟΣ Ε.Π.Ε.
Η εταιρεία ΒΕΡΥΚΙΟΣ Ε.Π.Ε. βρίσκεται υπό καθεστώς αξιολόγησης για την απόκτηση της πιστοποίησης 14001:2004 που θέτει αυστηρότερα κριτήρια ποιότητας και ασφάλειας
Περισσότερα...