Εταιρικό Προφίλ
 
Η χρόνια ενασχόληση μας στο τομέα της εμπορίας φρέσκων φρούτων και λαχανικών οδήγησε,το 2002, στη ίδρυση της εταιρείας "ΒΕΡΥΚΙΟΣ ΕΠΕ". Βασικοί μέτοχοι της εταιρείας είναι οι Στέφανος και Ηλίας Βερύκιος και αντικείμενο της η αποθήκευση, ωρίμανση, εμπορία και διάθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

Η "ΒΕΡΥΚΙΟΣ ΕΠΕ" εδρεύει στη Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών. Οι εγκαταστάσεις της μονάδας τροφίμων της βρίσκονται εξωτερικά της Κ.Α.Α. και αποτελούνται από εδικά διαμορφωμένους και αδειοδοτημένους χώρους, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τους κανονισμούς ορθής βιομηχανικής και υγιεινής πρακτικής (GMP, GHP) όπως ορίζονται απο το ISO.

Η παροχή ασφαλών προϊόντων καθώς και η ικανοποίηση του πελάτη αποτελούν δέσμευση της "ΒΕΡΥΚΙΟΣ ΕΠΕ". Για το λόγο αυτό έχουμε υιοθετήσει μια αυστηρή πολιτική ασφαλείας σχεδιασμένη σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISO 22000:2005.

Η αυστηρή πολιτική ασφαλείας και η πολυετή μας πείρα εγγυούνται την διάθεση άριστης ποιότητας προϊόντων στην καλύτερη τιμή της αγοράς!

Υπηρεσίες:

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στην αποθήκευση, ωρίμανση, εμπορία και διάθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Μια απο της σημαντικότερες δραστηριότητες της εταιρείας μας είναι και ο αποπρασινισμός μπανανών.

Αποπρασινισμός μπανανών:

Ο αποπρασινισμός μπανανών είναι μια τεχνική επιτάχυνσης της ωρίμανσης του φρούτου. Η διαδικασία αυτή χρησιμοποιείται επειδή η συγκομιδή και προμήθεια των μπανανών γίνεται όσο αυτές είναι άγουρες και άρα ακατάλληλες προς κατανάλωση. Η διαδικασία που ακολουθείτε για τον αποπρασινισμό των μπανανών ( ωρίμανση) είναι πλήρως ελεγχόμενη και ακίνδυνη και πραγματοποιείται υπό φυσιολογικές συνθήκες. Για την ελεγχόμενη ωρίμανση των μπανανών χρησιμοποιείται αιθυλένιο, το οποίο είναι υδρογονάνθρακας που παράγεται από φυτικούς οργανισμούς και ρυθμίζει διάφορες φυσιολογικές λειτουργίες. Θεωρείται φυσική ορμόνη και επιδρά στην ωρίμανση των φρούτων. Ο αποπρασινισμός των μπανανών οδηγεί στην ομοιόμορφη ωρίμανση των φρούτων , η οποία τους προσδίδει τα επιθυμητά για τον καταναλωτή χαρακτηριστικά

Τα προγράμματα του αποπρασινισμού είναι 5 και έχουν να κάνουν με τις επιθυμητές ημέρες ολοκλήρωσης της διαδικασίας καθώς και από την κατάσταση της πρώτης ύλης. Οι μέρες ολοκλήρωσης της διαδικασίας ποικίλουν από 4 έως και 8.

Παρακάτω περιγράφονται τα στάδια της ωρίμανσης:

 
 

 
Στάδιο 2
Χρώμα: Πλήρες πράσινο
Στάδιο 3
Χρώμα: Περισσότερο πράσινο,
λιγότερο κίτρινο
Στάδιο 4
Χρώμα: Περισσότερο κίτρινο,
λιγότερο πράσινο

Στάδιο 5
Χρώμα: Κίτρινο, με πράσινες
άκρες και ίχνη πράσινου
Στάδιο 6
Χρώμα: Πλήρες κίτρινο
Στάδιο 7
Χρώμα: Κίτρινο με
σημάδια ζαχάρωσης
     


Η πολυεθνική εταιρεία Dole είναι μία απο τους συνεργάτες μας. Μάθετε περισσότερα για τις συνεργασίες μας.
Περισσότερα...

 
Η διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία Chiquita είναι μία απο τους συνεργάτες μας. Μάθετε περισσότερα για τους συνεργάτες μας.
Περισσότερα...

Συνταγές
 
Αχλαδόπιτα
 
Περισσότερα...
 
 
Κουλουράκια μπανάνας
 
Περισσότερα...
 
 
Μπάρα ενέργειας με μπανάνα και βρώμη
 
Περισσότερα...
 
 
Κουλουράκια χαμηλών λιπαρών με μπανάνα και βρώμη
 
Περισσότερα...
 
 
Ψωμί Μπανάνας
 
Περισσότερα...
 
 
Μπανάνα Crème Brule
 
Περισσότερα...
 
 
Μαρμελάδα λεμόνι
 
Περισσότερα...
 
 
Cheesecake Μήλου
 
Περισσότερα...
 
 
Ψητά μήλα
 
Περισσότερα...
 
 
Διατροφική Αξία
 
Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία των φρούτων τα καθιστά πολύ σημαντικά για την υγεία του ανθρώπου. Τα φρούτα και τα λαχανικά βρίσκονται στη δεύτερη βάση της διατροφικής πυραμίδας που σημαίνει οτι ο άνθρωπος πρέπει να καταναλώνει 5 μερίδες φρούτων καθημερινά. Δείτε τους πίνακες διατροφικής αξίας των προϊόντων μας.
 
Περισσότερα...
 
 
Διατροφική Πυραμίδα
 
 
Περισσότερα...
 
Τελευταία Νέα
 
15/06/2017  
Περισσότερα...
22/01/2014  Υπο καθεστώς απόκτησης νέας πιστοποήσης ποιότητας και ασφάλειας για τη ΒΕΡΥΚΙΟΣ Ε.Π.Ε.
Η εταιρεία ΒΕΡΥΚΙΟΣ Ε.Π.Ε. βρίσκεται υπό καθεστώς αξιολόγησης για την απόκτηση της πιστοποίησης 14001:2004 που θέτει αυστηρότερα κριτήρια ποιότητας και ασφάλειας
Περισσότερα...
Log In
 
 
 Εγγραφή
 
 Ξεχάσατε το password σας?
Eπικοινωνία
 

Κεντρική διάθεση
Κεντρική Αγορά Αθηνών
Υ 22-23
Αγ. Ιωάννης Ρέντης 182 33
Τηλ/φαξ: 210 4820287
sales@verykios.gr

 
Αποθήκες-Ωριμαντήρια
Δαβάκη 2-4 Μοσχάτο, 18345
Τηλ: 210 4831189
info@verykios.gr

Χρήσιμα Links
 
  
ΕΦΕΤ
http://www.efet.gr/index.html
 
  
ISO
http://www.iso.org/iso/home.html